Nieuws & blogs

De meest favoriete Zwitserse bedrijven zijn allemaal innovatief, internationaal en groot van omvang

We hebben van Nederland, België, Duitsland, Engeland, Italië al kunnen teruglezen wie de meest favoriete werkgevers zijn. Deze keer kijken we naar de top 10 meest favoriete werkgevers van Zwitserland. Google is ook in Zwitserland populair en staat op nummer 1. 

De tweede plaats is voor Nestlé: het grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld, waarvan het hoofdkantoor in Vevey, Zwitserland, staat. Op nummer drie staat Novartis, een Zwitsers bedrijf dat voornamelijk medicijnen produceert en verkoopt. Ook van Novartis bevindt zich het hoofdkantoor in Zwitserland: Basel.

De meest favoriete Zwitserse bedrijven zijn allemaal innovatief; internationaal en groot van omvang

Maar liefst twee derde van de top 10 favoriete werkgevers komt uit Zwitserland. De overige bedrijven komen allemaal uit Amerika, namelijk: Google, Apple en Tesla. In dit artikel zoomen we in op de Zwitserse werkgevers. Er zijn een aantal opvallende eigenschappen die deze bedrijven als gemeen hebben. Ze zijn allemaal innovatief, internationaal en groot van omvang.

Roche, de nummer vier, is een Zwitsers farmacieconcern. Het bedrijf maakte als eerste ter wereld op industriële basis vitamine C preparaten. Op nummer vijf staat Swisscom: de grootste leverancier van telecommunicatie in Zwitserland. Swisscom bestaat uit vier afdelingen: privé klanten, kleine en middelgrote bedrijven, grote bedrijven, netwerk en informatica. Daarmee domineren ze een groot deel van de markt in Zwitserland. De zesde plaats is voor Migros: dé grootste detailhandelsconcern. Ze hebben diverse winkel- en warenhuisformules.

Jaarlijks 1 miljard dollar geïnvesteerd in onderzoek

UBS een Zwitserse bank staat op nummer 7 en is wereldwijd de grootste vermogensbeheerder ter wereld. UBS heeft een geschiedenis van meer dan 140 jaar. Tot slot is de negende plaats voor Asea Brown Boveri (oftwel ABB). ABB is een Zweeds-Zwitserse multinational die actief is in de energie en automatisering. Het hoofdkantoor bevindt zicht in Zürich. ABB investeert jaarlijks 1 miljard dollar in onderzoek en ontwikkeling. Daarmee positioneert ABB zich als koploper in het ontwikkelen en verbeteren van producten en systemen en het oplossen van energie- en rendementsvraagstukken.

Top 10 favoriete werkgevers in Zwitserland

Ranking Bedrijf  
1 Google
2 Nestlé logo Nestlé
3 Novartis
4 Roche
5 Swisscom logo Swisscom
6 Migros
7 UBS
8 Apple
9 ABB
10 Tesla

Bron: The Global Talent Acquisition Monitor by Intelligence Group

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Bovenstaande data is afkomstig uit het Europese arbeidsmarktonderzoek van Intelligence Group: de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM). Dit onderzoek is uitgevoerd onder 60.000 unieke respondenten.  De data uit GTAM zijn online beschikbaar in het European Recruitment Dashboard, waarin ook data van Jobfeed van Textkernel zijn verwerkt.

Heeft u net als Nestlé internationale amibitie? Met het European Recruitment Dashboard kunt u slimmer internationaal gaan werven. Het dashboard geeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. Wilt u meer informatie over dit innovatieve dashboard? Vraag dan een demo aan.

JA IK WIL EEN DEMO