Nieuws & blogs

Colruyt en Proximus in top 3 meest favoriete werkgevers België. Google op nummer 1.

Uit onderzoek van Intelligence Group, onder meer dan 60.000 unieke respondenten in Europa, komt naar voren dat Colruyt en Proximus op respectievelijk 2 en 3 staan in de lijst van favoriete werkgevers. Beide bedrijven zijn van origine Belgisch. Op 1 staat echter een Amerikaans bedrijf, namelijk Google. Google heeft overigens wel een kantoor in België, in Etterbeek onder de rook van Brussel.

Favoriete werkgevers in België

Nr. Naam  
1 Google
2 Colruyt
3 Proximus
4 BASF
5 Coca Cola
6 SNCB
7 Apple
8 Nike
9 Microsoft
10 Bayer

Een ander opvallend gegeven in de lijst is dat het merendeel van de bedrijven zich in de IT/Tech branche bevindt. De industrie branche met BASF en Bayer is iets minder vertegenwoordigd.Wat opvalt is dat in de top 10 slechts drie bedrijven staan die van origine Belgisch zijn, namelijk Colruyt, Proximus en SNCB. Colruyt is een Belgisch bedrijf dat is opgericht in 1928 door Franz Colruyt en staat bekend om de retailactiviteiten met de Colruyt-supermarkten. Ze zijn ook actief in de groothandel, export, techniek en automatisering. De Proximus Groep bestaat uit Proximus NV en de filialen Telindus; Scarlet; Wireless Technologies; Belgacom ICS en Skynet is het grootste telecommunicatiebedrijf in België. Het derde grote en meest favoriete bedrijf van België is SNCB: de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen oftewel Société Nationale des Chemins de fer Belges.

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Bovenstaande data is afkomstig uit het Europese arbeidsmarktonderzoek van Intelligence Group: de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM). Dit onderzoek is uitgevoerd onder 60.000 unieke respondenten.  De data uit GTAM zijn online beschikbaar in het European Recruitment Dashboard, waarin ook data van Jobfeed van Textkernel zijn verwerkt.

Met het European Recruitment Dashboard kunt u slimmer internationaal gaan werven. Het dashboard geeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. Wilt u meer informatie over dit innovatieve dashboard? Vraag dan een demo aan.

JA ik wil een DEMO