IBM Talent & Transformation

Vanuit het Center of Branding & Strategy bij IBM Talent Acquisition Optimization is Andrew Steijaart werkzaam als Manager van het Center of Branding & Strategy waar er in opdracht voor diverse klanten wordt gewerkt. Zeven jaar geleden is hij begonnen in een kleine samenstelling, maar in de afgelopen jaren is de groei toegenomen. Vandaag staan ze met 70 medewerkers, verdeeld over vier teams sterk en nog steeds groeiende. Op de afdeling wordt er gewerkt om recruiters te helpen talent van over de hele wereld aan te trekken. Een belangrijke voorwaarde om op deze afdeling te werken is de competentie om data te analyseren. Dit is belangrijk en de fundering van het hele recruitmentproces.

Data analyseren is een uitdagend proces

Het analyseren van data is een uitdagend proces vandaag de dag, met name door de sociale transparantie. We weten meer van onze kandidaten dan we ooit wisten. Maar dat geldt andersom ook, de kandidaten weten op voorhand ook al veel over u als werkgever. Om op de juiste manier data in te zetten raadpleegt IBM hierbij onder andere Giant! (voorheen het European Recruitment Dashboard). “Dit specifieke dashboard is nergens anders te vinden,” aldus Andrew Steijaart. Op het internet is er voor algemene beroepen vaak ook informatie te vinden. Echter is die informatie vaak lokaal. Dat maakt het lastiger om een vergelijking van verschillende landen op internationaal niveau te maken. Omdat Giant! beroepeninformatie van verschillende landen bevat, scheelt dit heel veel onderzoekstijd.

Meer efficiëntie in tijd

Voor IBM Talent & Transformation was er een opdracht voor het aannemen van een grote groep blue collar beroepen voor een globaal internationaal bedrijf in Tsjechië, omdat er te weinig HR-capaciteit in deze organisatie was. Een specifieke behoefte hiervoor is dat deze mensen een CNC kwalificatie hebben. Op voorhand was er weinig bekend over de doelgroep, omdat er bijvoorbeeld geen LinkedIn profiel online is te vinden en er ook weinig bekend was over de concurrenten.