Nieuws & blogs

Best practice EN HR solutions: vertrouwen Hiring Manager is essentieel

Als Recruitment Process Outsourcing (RPO) partner houdt EN HR solutions zich bezig met o.a. (project)recruitment, Total Talent Acquisition, Employer Branding en Vacaturemarketing. Als recruitment specialist versterken ze de positie van klanten op de arbeidsmarkt en vervullen ze de wervingsbehoefte van klanten. De recruiters nemen het recruitmentproces uit handen en werken volledig uit naam van de klant. Ter ondersteuning gebruiken ze arbeidsmarktdata en doelgroeprapportages. Daarmee wordt de doorlooptijd verkort en krijgen de recruiters meer begrip en vertrouwen van de hiring manager.

Snellere doorlooptijd

Volgens Arxhoek verandert de arbeidsmarkt snel en is recruitment nog best een ouderwetse wereld. “Veel bedrijven zijn nog vooral aan het zenden met hun vacatures en zien recruitment als een bijzaak. Terwijl we als recruiters merken dat we veel meer moeite moeten doen om de kandidaat voor ons te winnen en te behouden. Belangrijk is dan wel dat bedrijven eisen los durven te laten, want dé perfecte kandidaat bestaat niet.” EN HR solutions is RPO-partner op de Nederlandse markt en brengt recruitment samen met de innovatieve wereld van digitale marketing. “Hier kunnen we veel in betekenen voor onze klanten. Wij zijn de recruitment specialisten en die rol nemen we graag op ons.’’ Hoe kunnen we vacatures op een andere manier invullen en hoe kan het sneller?” Juist in deze tijd kunnen recruiters laten zien wat zij kunnen betekenen in de markt.

De rapportages uit het DoelgroepenDashboard ondersteunen de recruiters van EN HR solutions bij het wervings- en selectieproces, maar ook tijdens gesprekken met kandidaten. “Door de richting die de data geeft, kun je veel directer naar je doel toe werken, qua type werving en selectie van kandidaten. Het gaat op die manier dus sneller en dat heeft op zijn beurt weer een positief effect op de doorlooptijd,” aldus Bart Arxhoek.

LEES VOLLEDIGE CASE HIER