Nieuws & blogs

Banen liggen voor het oprapen in Nijmegen

Het aantal vacatures in Nijmegen is het afgelopen jaar explosief gegroeid met bijna 5.000. Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group. In Nijmegen zijn tussen juli 2016 en juni 2017 24.056 vacatures geplaatst. Dat zijn er 4.885 meer dan in 2015-2016, toen er 19.171 vacatures waren. Dat is een stijging van 25 procent.

Intelligence Group heeft gekeken naar de vacatures die op internetsites worden geplaatst. "95 procent van de vacatures staat online’’, aldus onderzoeker Arjan Ruis. Intelligence Group heeft per plaats gekeken naar de vraag om personeel.

Campagne
De meeste vacatures zijn te vinden in de sector gezondheidszorg en welzijn. Ziekenhuizen zijn naarstig op zoek naar verpleegkundigen. Verzorgingshuizen hebben ook veel banen beschikbaar. Op de site werkeninzorgenwelzijn staan op dit moment 179 vacatures. Ziekenhuis CWZ heeft bijvoorbeeld momenteel 26 openstaande vacatures. ''We zoeken verpleegkundigen die allround zijn, maar ook voor specialistische afdelingen’’, aldus een woordvoerster. Bij stichting de Waalboog, met vijf locaties in de stad voor verzorging van ouderen, staan twintig vacatures open. In september start de Waalboog met een campagne en zogeheten 'meeloopdagen' om mensen enthousiast te maken voor werken in de zorg.

Na gezondheidszorg en welzijn staat de sector handel op de tweede plek, gevolgd door onderwijs/onderzoek en industrie en techniek.

 

Top-5 meest gevraagde beroepen
Monteurs hebben in Nijmegen de banen voor het uitzoeken met 34 vacatures. Ook verkopers (32 vacatures) zijn veelgevraagd (34 vacatures). Deze functies staan in de top-5 van meest gevraagde beroepsgroepen in de stad, evenals bouwvakkers (23 vacatures), accountants (22 vacatures)en commercieel medewerkers en telemarketeers met 19 vacatures in het afgelopen jaar.

In de top-10 van groei van aantal vacatures in deze regio staat Nijmegen op een tweede plek, na Arnhem dat met 37.177 vacatures koploper is. Wijchen neemt met 3.402 vacatures een derde plek in. In Wijchen, met veel logistieke bedrijven op Bijsterhuizen, is veel vraag naar magazijnmedewerkers, vakkenvullers en monteurs. Druten scoort met 722 vacatures een zevende plaats, een stijging van 40 procent in vergelijking met een jaar eerder (515 vacatures). Dan volgt Beuningen waar afgelopen jaar 717 vacatures te vinden waren.

In de regio noordoost Brabant staat Boxmeer op een vijfde plaats met 2.831 vacatures in het afgelopen jaar. Hier staat Den Bosch bovenaan, gevolgd door Oss, Veghel en Uden.