Nieuws & blogs

Achmea zet als eerste de Nationale loopbaan APK in

Samenwerking van Focus, LDC en Intelligence-Group/Arbeidsmarktkansen.nl

Focus Nederland lanceert de Nationale loopbaan APK. De loopbaan APK geeft organisaties een handvat om duurzame inzetbaarheid te vergroten; medewerkers krijgen duidelijkheid over hun arbeidsmarktpositie en adviezen om hun kansen te verbeteren. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft zich in het verleden een warm pleitbezorger getoond van een loopbaan APK. Verzekeraar Achmea is het eerste bedrijf dat de APK actief aanbiedt aan haar medewerkers.

 

Waarom de Nationale loopbaan APK?
Mensen zullen in de toekomst vaker wisselen van baan en dan is het van belang te weten hoe groot de kans is om nieuw werk te vinden in het huidige beroep. De Nationale loopbaan APK laat zien hoe groot die kans is en hoe men die kan vergroten en geeft zicht op:

  • de verwachte zoekduur naar gelijksoortig werk;
  • branches met de meeste vacatures;
  • de kans dat het huidige beroep wordt gerobotiseerd;
  • kansrijke, alternatieve beroepen.

Het interpreteren van deze informatie wordt uitgevoerd door gecertificeerde loopbaanprofessionals van Focus die adviseren hoe de arbeidsmarktkans kan worden vergroot. Om vervolgstappen te bepalen wordt een loopbaanportaal gebruikt. In deze digitale omgeving vindt men concrete mogelijkheden voor ontwikkeling in de module Beroepen, Opleidingen en Vacatures.

 

Achmea
Achmea is de eerste werkgever in Nederland die haar medewerkers de loopbaan APK actief aanbiedt. Dat gebeurt als onderdeel van de campagne ‘Verder’, waarin het werken aan je toekomst centraal staat. Achmea is een koploper in Nederland als het gaat om aandacht voor inzetbaarheid van medewerkers. Enkele jaren geleden is samen met vakorganisaties gekozen om werken aan inzetbaarheid vanzelfsprekend te maken. De Loopbaan APK is live gegaan na toetsing door een Achmea testteam.

 

Meer info
De Nationale loopbaan APK  is tot stand gekomen in samenwerking met LDC en Intelligence Group | Arbeidsmarktkansen.nl. Voor meer informatie neem contact op met info@focusnederland.nl of 088 007 1400.

Voor informatie over Arbeidsmarktkansen.nl: 088 – 7302828 of mail op info@arbeidsmarktkansen.nl