Nieuws & blogs

7 tips om talent uit Roemenië te werven

Om talenten uit het buitenland aan te trekken is het handig om te weten wat zij belangrijk vinden.  Roemenen worden vooral gedreven door een goed salaris en ze willen graag een compensatie voor onregelmatige uren. Uit het European Recruitment Dashboard blijkt dat er veel verschillen zijn tussen de Europese landen: we zetten de opvallendste op een rij.*

*Hierbij kijken we naar de Roemenen die in het buitenland willen werken en Europeanen die in het buitenland willen werken.

1. Hier willen Roemenen werken

Duitsland is verreweg het meest favoriete land voor Roemenen om in te werken, bijna de helft zou hier heen willen gaan. Ook het Verenigd Koninkrijk is onder een grote groep Roemenen populair. Daarna volgen Frankrijk, Spanje en Canada. Nederland komt pas op een 9e plek.

2. Roemenen staan er best voor open om te emigreren

Een deel van de Roemenen (33%) wil in het buitenland werken voor een kortere of langere periode. Dit ligt boven het Europees gemiddelde van 25%. Wanneer je ze vraagt om ook te emigreren naar een ander land, dan zou maar lieft 15% dit willen.

Roemenen willen graag voor internationale bedrijven werken. Bekijk hier de top 10 favoriete werkgevers van Roemenië.

3. Ze gebruiken andere vacaturesites

Wanneer je een vacature uitzet in Roemenië om lokaal talent te werven, dan is het handig om te weten waar Roemenen zoeken naar een nieuwe baan. Ze zoeken vooral via lokale websites, zoals ejobs.ro, myjob.ro en job.ro. Daarnaast zijn ook de vacaturesites bestjobs.eu en olx.com populair.

4. Salarisvoorwaarden op nummer een

Voor Roemenen die in het buitenland willen werken, zijn betere salarisvoorwaarden de belangrijkste reden om van baan te wisselen. Daarnaast is de economische situatie in eigen land een belangrijke drijfveer en willen ze graag de eigen levenstandaard verbeteren. Dit staat in contrast met West-Europeanen die graag andere culturen willen leren kennen of zichzelf willen uitdagen.

5. Persoonlijke feedback belangrijk

Om de candidate experience te optimaliseren kun je rekening houden met wat Roemenen belangrijk vinden. Op nummer één staat persoonlijke feedback op de sollicitatie. Ook redenen voor afwijzing en een makkelijke applicatieprocedure zijn belangrijk. Hoewel een korte sollicitatieprocedure niet in de top drie voorkomt van Roemenen, verwachten zij wel een korte sollicitatieprocedure. Roemenen vinden 18 dagen namelijk een acceptabele tijd, vijf dagen korter dan het Europees gemiddelde.

De verwachtingen van Europese sollicitanten verschillen veel van elkaar. Met de whitepaper ‘Candidate Experience in Europa’ krijgt u meer inzicht in wat belangrijk is voor kandidaten.

6. Compensatie voor onregelmatige werktijden

De belangrijkste arbeidsvoorwaarde van de Roemenen die internationaal willen werken, is compensatie voor onregelmatige uren. Daarnaast zijn een contributie voor hun zorgverzekering en een goed pensioen belangrijk. Deze arbeidsvoorwaarden spelen mee in de overweging om voor een baan in het buitenland te kiezen.

7. Roemenen onderhandelen vooral over het salaris

Ruim de helft van de Roemenen zal onderhandelen over het salaris. Hiermee verschillen ze niet van de rest van de Europeanen. Toch is het aan te raden om hier voldoende aandacht aan te besteden, omdat het een belangrijk punt is in de overweging om in een ander land te werken. Daarnaast zullen Roemenen ook onderhandelen over de werkuren per dag en over een (vast) contract.

Meer weten over onderhandelen met kandidaten uit Europa? Lees dan onze whitepaper.

Meer inzicht?

De motieven en voorkeuren van Roemenen verschillen van andere Europeanen. Om Roemenen over te halen om voor uw bedrijf te komen werken, is een goede wervingsstrategie belangrijk. Om geschikte kandidaten te bereiken in Roemenië is het van belang om de juiste Europese data te hebben. Hiermee heeft u inzicht in de voorkeuren van de doelgroep en deze kunt u gebruiken in uw communicatieuitingen en uw recruitmentstrategie. Wilt u meer weten over het EuropeanRecruitmentDashboard? Vraag dan nu een demo aan.

JA, IK WIL EEN DEMO