Nieuws & blogs

50% van de meest favoriete werkgevers in Italië komen uit eigen land: Eni staat op nummer 1

Amazon en Google staan op nummer twee en drie als favoriete werkgever in Italië. Een van de tien grootste aardoliebedrijven ter wereld, Eni, is dé favoriete werkgever van Italianen. Eni is een Italiaans energiebedrijf dat in 1953 is opgericht en inmiddels werken er ongeveer 84.000 mensen.

Eni staat op nummer 1.

Eni is een afkorting van ‘Ente nazionale idrocarburi’ wat staat voor Nationaal Koolwaterstoffen Agentschap. Van oorsprong is Eni gespecialiseerd in de winning van aardgas, maar exporteerde als een van de eerste bedrijven olie uit de Sovjet-Unie. Daarna ontwikkelde Eni zich zich tot een belangrijk bedrijf in Italië.

Top 10 favoriete werkgevers van Italianen

Ranking Bedrijf  
1 Eni
2 Amazon
3 Google
4 Ferrero
5 Apple
6 Enel
7 Ferrari
8 Fiat
9 Microsoft
10 Coca Cola

Bron: The Global Talent Acquisition Monitor by Intelligence Group

Bekende Italiaanse merken in de top 10.

Naast de nummer één Eni, vinden we nog andere Italiaanse bedrijven in de top 10 zoals Ferrero, Enel, Ferrari en Fiat. Ferrero kent u misschien wel van Nutella, Kinder Bueno, Tic Tac en de Ferrero Rocher bonbons. Ze waren de eerste fabriek die na de tweede wereldoorlog productielocaties en -kantoren in het buitenland opende in de zoetwarenbranche. Er werd al snel uitgebreid in Europa en zelfs op mondiaal niveau. Daarnaast is ook Enel favoriet, dé belangrijkste Italiaanse energieleverancier die lang een monopoliepositie in Italië had. Tevens staan er twee automerken in de top 10: Ferrari en Fiat. Daarmee is 50% van de favoriete werkgevers volgens de Italiaanse beroepsbevolking een bedrijf uit eigen land.

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Bovenstaande data is afkomstig uit het Europese arbeidsmarktonderzoek van Intelligence Group: de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM). Dit onderzoek is uitgevoerd onder 60.000 unieke respondenten.  De data uit GTAM zijn online beschikbaar in het European Recruitment Dashboard, waarin ook data van Jobfeed van Textkernel zijn verwerkt.

Heeft u net als Ferrero internationale amibitie? Met het European Recruitment Dashboard kunt u slimmer internationaal gaan werven. Het dashboard geeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. Wilt u meer informatie over dit innovatieve dashboard? Vraag dan een demo aan.

JA IK WIL EEN DEMO