Nieuws & blogs

1,8 miljoen Europeanen willen in Stockholm werken

Stockholm is door zo'n 1,8 miljoen Europeanen gekozen als favoriete stad om in te werken. De Zweedse hoofdstad staat op een 16e plek en concurreert vooral met Oslo, Londen, Malmö en Kopenhagen op de internationale arbeidsmarkt, blijkt uit ons Europese onderzoek: De Global Talent Acquisition Monitor. 

We zien dat Stockholm vooral populair is onder hoogopgeleiden en Europese talenten uit de omliggende landen. Zo is de Zweedse stad populair bij Letten, Finnen, Esten en Noren. Opvallend is dat de stad ook populair is bij Portugezen. Van de Europeanen die open staan voor migratie, zou 39% wel willen verhuizen naar Stockholm. Wat is de belangrijkste reden om naar Stockholm te gaan? Het leren kennen van andere culturen springt er bovenuit. Daarnaast zijn het opdoen van werkervaring, de mogelijk om de ervaring te vergroten en nieuwe mensen leren kennen bovengemiddeld belangrijk voor deze doelgroep. Wilt u meer lezen over de aantrekkelijkheid van Stockholm in de Europese arbeidsmarkt? Download dan het hele city report

Meer inzicht in arbeidsmarktdata?

Wilt u slimmer internationaal werven met het European Recruitment DashboardMet dit dashboard heeft u toegang tot data uit 28 landen in Europa en 500 beroepsgroepen. Hiermee kunt u uw recruitmentstrategie op de Europese arbeidsmarkt ontwikkelen en bijsturen. De data die wij gebruiken, is afkomstig uit ons eigen Europese arbeidsmarktonderzoek: De Global Talent Acquisition Monitor (GTAM) en van Jobfeed van Textkernel. Wilt u meer informatie over dit dashboard? Vraag dan een demo aan. 

Ja, ik wil een demo